Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئله اشتغال و اصلاح نظام مجوزدهی یکی از مهم‌ترین راهکار‌ها برای ریشه‌کن کردن انحصار و ایجاد مشاغل جدید در بازار است، از همین رو نیز نظام حکمرانی کشور به دنبال اصلاح این روند است و مجلس نیز از ابتدای سال طرحی برای تسهیل مجوز‌های کسب‌وکار طراحی کرد که با وجود گذشت زمان زیادی از بحث تسهیل فرآیند‌های اخذ مجوز کسب و کار، این موضوع هنوز به سرانجامی نرسیده و محل دعوای مجلس و شورای نگهبان قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  به گزارش تابناک اقتصادی؛ یکی از موانع مهم شروع یک کسب و کار، گرفتن مجوز‌های مربوط به آن است که در بیشتر مواقع فرآیند اخذ آن‌ها زمان‌بر، پرهزینه و همراه با مشکلات متعددی است. امروزه بسیار از کشور‌ها که زمانی آن‌ها هم گرفتار این معضل بودند، با اصلاح قوانین و فرآیند‌های قدیمی و دست و پا‌گیر، مشکل خود را حل نموده و وضعیت اشتغال خود را بهبود دادند.   در ایران هم چند سالی می‌شود که این موضوع مطرح شده و دغدغه‌های آن احساس می‌شود. در سال‌های اخیر قانون‌های مختلفی در این بخش به تصویب رسیده که مشکل نظام مجوزدهی را پاربرجا ماند. به طور مثال قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ یا قانون رفع موانع تولید به موضوع مجوز‌ها ورود کرد، ولی مشکلات نظام مجوزدهی هنوز پابرجا مانده است.

با روی کار آمدن مجلس جدید، بحث مانع‌زدایی و تسهیل فرآیند‌های شروع کسب وکار بار دیگر مطرح شد که در راستای آن در آخرین روز‌های سال ۱۳۹۹ قانونی تحت عنوان اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ تصویب شد. در این قانون به مجوز‌های کسب و کار و فرآیند صدور و اخذ آن‌ها اشاره شده که در آن نقش هیئت مقررات زدایی پررنگ‌تر و در نتیجه مراحل اخذ مجوز تسهیل می‌گردد.

با شروع سال جدید و نام‌گذاری آن به سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها توسط رهبر معظم انقلاب، بحث مجوز‌های کسب و کار مورد اهمیت بیشتری واقع شد و وارد مرحله جدیدی گردید. پس از مطالبه زیاد مردم و نخبگان و همچنین تاکید مسئولین و نمایندگان به این مسئله، بالاخره طرح تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار کشور در مهر امسال به تصویب مجلس رسید و امید تازه‌ای در دل مردمی که سال‌ها درگیر مشکلات اخذ مجوز برای شروع کسب و کار‌های خود بودند، ایجاد نمود.

اما این پایان کار نبود. شورای نگهبان پس از یک ماه با ذکر ایراداتی به طرح، آن را به مجلس برگرداند. این ایرادات بخشی مربوط به اختیارات هیئت مقررات زدایی و بخشی دیگر از آن هم موضوع قضات و الزام شرکت آن‌ها در آزمون وکالت بود. اکنون که حدود یک ماه از این قضیه می‌گذرد، مجلس به تازگی ایرادات را برطرف نموده و آن را تحویل شورای نگهبان داده است. حال سوال آنجاست که شورای نگهبان اکنون آن را تصویب می‌کند یا خیر؟ و در صورت عدم تصویب آن، طرح دوباره به مجلس برمی‌گردد و این بار باید برای تصویب به مجمع تشخیص مصلحت نظام  فرستاده شود؛ که در این صورت باتوجه به طولانی مدت بودن روند بررسی در مجمع، باید زمان زیادی منتظر تصویب آن ماند.

اما در حال حاضر که کشور در حالت یک جنگ اقتصادی به سر می‌برد، دیگر نباید زمان را از دست داد و با تصویب هر چه سریعتر این طرح، به کمک وضعیت اشتعال رسید و به تولید رونق داد تا قبل از اتمام سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها بخشی از گرفتاری‌های مردم حل گردد. اهمیت این موضوع به قدری است که می‌توان گفت با اجرای این طرح و سر و سامان دادن مجوز‌های کسب و کار، یک انقلاب در وضعیت کسب و کار ایجاد می‌شود و به نوعی تحریم‌های داخلی برطرف می‌گردد.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین حمید لبخنده بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس صدور مجوزهای کسب و کار شورای نگهبان مجلس مذاکرات وین حمید لبخنده بحران در قزاقستان سقوط هواپیمای اوکراینی اخراج استقلال و پرسپولیس مجوز های کسب و کار شورای نگهبان مجوز ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۴۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدوارم در مجلس آینده همکاری‌ها با دولت بهتر شود

سید محمدحسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، گفت: دو جلسه با حضور رییس مجلس، وزیر اقتصاد، روسای کمیسیون‌های اقتصادی مجلس و رییس‌کل بانک مرکزی درباره وضعیت بازار ارز تشکیل شد. هدف از تشکیل این نشست کنترل بازار ارز با همکاری دو قوه بود. برنامه‌های دولت در این زمینه تهیه و اعلام شد.

معاون پارلمانی رییس‌جمهور با اشاره به تعامل دولت با مجلس دوازدهم، گفت: از مجلس فعلی هم راضی هستیم، اما امیدوارم در مجلس آینده این همکاری‌ها بهتر شود.

حسینی اختلاف نظر دولت و مجلس در مسائل مختلف کشور را طبیعی دانست و ادامه داد: اختلاف نظر کارشناسان دولت و مجلس طبیعی است، اما هیچ تنشی بین دولت و مجلس وجود ندارد. در قضیه برنامه و بودجه اختلافاتی وجود داشت، اما آنچه مجلس تصویب کرد و به تایید شورای نگهبان رسید توسط دولت اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: امیدوارم قانون پیشگیری از آسیب به زنان و چند قانون اولویت‌دار و مهم دولت طی دو سه هفته آینده همچون قانون اجاره بهای مسکن تصویب شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی دولت

دیگر خبرها

  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • امیدوارم در مجلس آینده همکاری‌ها با دولت بهتر شود
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • دکمه تصویب قانون عفاف و حجاب زیر دست کیست؟!
  • قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد
  • ابلاغیه اجرای تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی
  • ابلاغ تفسیریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی برای اجرا