Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/چهارمحال و بختیاری سال‌هاست قوانین دست و پا گیر، بخشنامه‌های ساعتی و بروکراسی اداری داد فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کارهای مختلف را را درآورده است، بارها و بارها بر تسهیل فرآیندهای اداری و کاهش بروکراسی اداری توسط مسئولان کلان تاکید شده است، اما در عمل شاهد این مسئله نبودیم، این پیچیدگی فرآیندها در نهایت موجب فرار سرمایه‌گذاران و دلزدگی فعالان اقتصادی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار از سال گذشته در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت، کلیات اجرای این طرح در مراحل اولیه مورد موافقت نمایندگان مجلس شورای اسلامی بود، اما بررسی جزئیات اجرای این طرح بسیار زمانبر شد، این طرح نیز همانند سایر طرح‌های مورد بررسی در مجلس شورای اسلامی موافقان و مخالفان بسیاری داشت.

قطعا توسعه فضای کسب و کار تنها مختص به صدور مجوز کسب و کار نیست، بنابراین باید تمامی عوامل دخیل در بهبود فضای کسب و کار در کنار یکدیگر مورد توجه قرار بگیرد تا بتوان شاهد بهبود اوضاع اقتصادی و رونق در بخش‌های مختلف تولید در کشور بود.

ظاهرا طرح‌های بسیار خوبی در کشور در راستای حل مشکلات و چالش‌ها در مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد، اما پس ابلاغ طرح باتوجه به اینکه نگاه جامعی به تمامی جوانب مسئله صورت نگرفته و زیرساخت‌ها برای اجرای طرح فراهم نشده است، طرح‌ها در میانه راه اجرا با شکست مواجه می‌شوند.

حال باید دید طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مرحله اجرا می‌تواند انتظارات را برآورده کند و شاهد توسعه در فضای کسب و کار باشیم.

عوامل متعددی در توسعه فضای کسب و کار موثر است/ مشکل تنها صدور مجوز نیست

علی شهریارپور- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه توسعه فضای کسب و کار به عوامل متعددی بستگی دارد، اظهار کرد: باید فضای کسب و کار را یک مجموعه فرآیندی در نظر بگیریم، در این مجموعه فرآیندی عوامل بسیاری در زیرمجموعه قرار می‌گیرند.

وی افزود: فرهنگ کار، دستگاه‌های اجرایی، مدیران واحدهای تولیدی و اقتصادی، افرادی که در فضای کسب و کار به‌عنوان نیروی انسانی در حال فعالیت هستند و محصولی که در این فضا تولید می‌شود از مجموعه عوامل موثر در فضای کسب و کار است.

شهریارپور با بیان اینکه اگر تصور کنیم تسهیل صدور مجوز و تغییرات در فرآیندهای صدور مجوز توسط دستگاه‌های اجرایی موجب ایجاد شرایط عالی در فضای کسب و کار می‌شود، این‌گونه نیست، گفت: نباید انتظار داشته باشیم با تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار تمامی مشکلات در این حوزه حل شود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: توسعه فضای کسب و کار به عوامل نیروی کار، مدیران تولید و انتظارات افراد جامعه از خدمات ارائه شده و محصولات تولیدی بستگی دارد.

وی با اشاره به اینکه طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار اگر به‌طور کامل اجرا شود، می‌تواند موثر باشد، توضیح داد: اگر بخواهیم تنها بخشی از این طرح یعنی صدور مجوز توسط دستگاه‌های مجری و سیاست‌گذار را ببینیم و از مابقی عوامل موثر در فضای کسب و کار غافل شویم، این طرح اثرگذاری لازم را نخواهد داشت.

شهریارپور بیان کرد: اگر دستگاه‌های اجرایی صدور مجوز کسب و کار را تسهیل و به سرعت مجوز صادر کنند، اما در کشور از فرهنگ کار، آموزش نیروی انسانی غفلت شود، این طرح نتیجه بخش نیست.

مشکل اصلی در فضای کسب و کار تنها بحث صدور مجوز نیست

محمدکاظم منزوی- سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار، اظهار کرد: مشکل اصلی در فضای کسب و کار تنها بحث صدور مجوز نیست، در برخی طرح‌ها به‌علت محدودیت‌ها، مشکلات اجتماعی و یا مشکلات زیست‌محیطی امکان صدور مجوز وجود ندارد، برای مثال اگر فردی بخواهد در یک منطقه حفاظت شده، طرح اجرا کند، به‌طور یقین نمی‌توان برای این طرح مجوز صادر کرد.

وی افزود: مجلس شورای اسلامی باید هدف از اجرای طرح تسهیل در صدور مجوزات کسب و کار را  مشخص کند، اگر طرحی دارای مشکل قانونی نباشد، مجوزات طرح به سادگی صادر می‌شود، باید منتظر ابلاغ طرح توسط دولت باشیم.

منزوی در ادامه با اشاره به مصوبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید توسط شورای عالی اداری در سال‌های گذشته، توضیح داد: در این مصوبه مقرر شد، استعلام‌های مربوط به صدور مجوز کسب و کار در کشور حذف شود و سازمان صمت مجوز را بدون استعلام از دستگاه‌ها اجرایی صادر کند، اما باید صاحبان طرح‌های کسب و کار تمامی مسئولیت‌های ناشی از اجرای طرح را می‌پذیرفتند و تعهد می‌دادند، این طرح پس از چند روز از اجرا متوقف شد، زیرا از نظر قانونی مسئولیت سنگینی بر دوش صاحبان طرح گذاشته می‌شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افرادی که به‌دنبال اخذ مجوز کسب و کار هستند باید از تمامی قوانین اطلاع داشته باشند، بخشنامه‌هایی توسط دولت صادر می‌شود که خود این قوانین و قوائد تعیین شده برای دستگاه‌های اجرایی در صدور مجوز، بسیار دست و پا گیر هستند، این قوانین باید اصلاح شود.

وی با بیان اینکه پنجره واحد سرمایه‌گذاری در سال ۹۶ توسط دولت برای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار آغاز به‌کار کرد، گفت: برای اجرای این طرح نیز صدها میلیون تومان هزینه شد، اما این طرح نیز پس از گذشت ۶ ماه از اجرا متوقف شد، زیرا مسئولان دولت بعد اعتقادی به اجرای آن نداشتند.

منزوی در پایان در خصوص مصوبه دیگر برای تسهیل در صدور مجوزهای کسب و کار، یادآور شد: مقرر شد اگر دستگاه‌های اجرای ظرف مدت دو هفته پاسخ استعلام را اعلام نکنند، این استعلام مثبت تلقی شود، این مصوبه به‌غیر از مجوزهایی که مربوط به طرح‌های دارای آلایندگی و دارای مشکل اجتماعی است، اجرایی می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری صدور مجوز مجلس شورای اسلامی سازمان صمت دولت فضای کسب و کار طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار توسعه فضای کسب و کار چهارمحال و بختیاری مجلس شورای اسلامی دستگاه های اجرایی دستگاه های اجرای فضای کسب و کار مجوز کسب و کار تسهیل در صدور کسب و کار صدور مجوز کسب و کار دستگاه ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۴۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه

 محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران گفت: تسهیلات  بانکی  ۵ نوع تسهیلات است اول در بافت فرسوده از تمامی تسهیلات نهضت ملی بدون شرایط چهارگانه قابل پرداخت است.

وی افزود: در برنامه هفتم  بندی  آمده است که بر اساس آن تمامی حمایت‌ها، تسهیلات و تخفیف‌های نهضت ملی مسکن به بافت فرسوده تعلق می‌گیرد  و تا سقف ۵ واحد از تسهیلات نهضت ملی مسکن می‌توانند استفاده کنند.

وی افزود: مبلغ ۱۸۵ میلیون تومان  وام صفر درصد است که کم است و باید افزایش پیدا کند و همچنین تسهیلات اسکان موقت است که ۱۲۰ میلیون تومان در تهران و در ۹۰ میلیون تومان هم در سایر شهرها پرداخت می شود. 

معاون وزیر راه و شهرسازی  اظهار کرد: همچنین تسهیلات مقاوم سازی و مرمت بافت‌های تاریخی وجود دارد که همان تسهیلات نهضت ملی مسکن است که ۸۰ درصد وام ساخت را در برمی‌گیرد.

وی افزود: همچنین یک وام ودیعه در بافت‌های تاریخی را هم داریم که ساکنان این بافت‌ها می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند‌.

وی در خصوص سوال دیگر  باشگاه خبرنگاران در خصوص صددر مدت زمان پروانه های ساختمانی گفت: طبق برنامه هفتم حداکثر مدت صدور ظرف سه ماه پرداخت شود و اگر صادر نشود در حال برنامه ریزی هستیم که از طریق درگاه ملی مجوز‌ها صادر شود‌.

او گفت: مدت زمان صدور پروانه‌های ساختمانی در تهران ۶ ماه است و میانگین کشوری ۸ است  در برخی از شهرها از ۲هفته ای صادر می‌شود و حتی در اصفهان به صورت الکترونیکی پروانه های ساختمانی صادر می‌شود.

وی افزود: یک میلیون و ۵۰ هزار  واحد مسکونی را از سال ۸۴ تا کنون  نوسازی شده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • صدور مجوز فنس کشی زمین های کشاورزی فیروزکوه
  • استقلال به خاطر برکناری خطیر از لیگ قهرمانان محروم می‌شود؟
  • تسهیل سرمایه گذاری در بخش دامپروری با اصلاح جرائم بهداشتی
  • مهران مدیری هنوز برای تولید سریالش مجوز نگرفته است
  • بررسی بخشنامه های بانک مرکزی در نشست کمیته رعایت قوانین و مقررات
  • مهران مدیری مجوز «پدر قهوه» را گرفت؟
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • قطع بدون مجوز درختان در ‌عظیمیه کرج
  • ظرفیت فضای صدور احادیث در توسعه فقه اجتماعی بررسی می شود
  • فرآیند صدور گواهی پایان کار ساختمان تسریع شد